Blog

Boerderij het Lansingerland: de weidse achtertuin van Rotterdam

Boerderij het Lansingerland

Even geen zin meer in hoge gebouwen, maar wel in groene weiden en frisse buitenlucht? Geen probleem, omgeving Lansingerland! In de achtertuin van Rotterdam vind je boerderij Het Lansingerland. Een veelzijdige boerderij in Bergschenhoek waar iedereen welkom is om een kijkje te komen nemen in de koeienstal (en ze te aaien, als je durft!) en een verkenningstocht te maken over het boerenerf. Oh ja, je doet er ook meteen je biologische boodschappen.

 

BOERDERIJWINKEL: LEKKER BIOLOGISCH!

Eet je graag lokaal geproduceerd voedsel? In de biologische boerderijwinkel van Lansingerland verkopen ze ambachtelijke streekproducten uit Nederland. Stroop je mouwen maar op en doe je schort voor, want ze hebben ook allerlei bakproducten en biologische lekkernijen, zoals het Heerlijk Hoekenaartje (gevulde boterkoek). Kun je wel wat extra vitamines gebruiken? Ook dan zit je goed bij de boerderijwinkel van Lansingerland, want ze verkopen verschillende soorten biologisch geteelde groente en fruit. En natuurlijk echte boerenkaas en biologisch vlees. Zo combineer je een bezoekje aan de boerderij met je dagelijkse boodschappen. Puurder dan dat krijg je het niet!

 

GENIETEN VAN EEN DRANKJE MET UITZICHT OP GROENE WEILANDEN

Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd op boerderij Het Lansingerland. Op het terras bij de boerderij kun je terecht voor een lekker bakkie koffie of thee met uitzicht op de groene graslanden, terwijl je geniet van het zonnetje. En is het al lunchtijd? Dan hebben ze ook een heerlijke lunchkaart. Eventueel met een welverdiend glaasje wijn of een biertje. Breng daarna een bezoekje aan de koeienstal of maak een wandeling over het erf. De boerderij is ook een prachtlocatie om een feest te geven, bijvoorbeeld een bruiloft of jubileum. Dit kan o.a. in combinatie met een BBQ, kookworkshop, lunch of een gebakje. Voor iedereen is er iets leuks te beleven.

 

MAISDOOLHOF: DURF JIJ HET AAN?

Van half juli tot begin september verandert het maisveld van boerderij Lansingerland in een heus maisdoolhof. Ideaal voor kinderfeestjes, groepsuitjes en teamuitjes, maar ook als uitstapje met je kinderen. Ga lekker op verkenning over brede en smalle paden, dwars door het maisveld. Het zijn natuurpaden, dus je kunt wat modder tegenkomen onderweg. Naaldhakjes laat je dus beter thuis. Je zult wel trek hebben na zo’n uitdagend doolhof! Na afloop kun je op het terras genieten van een vers frietje.

Dat zal het wel zijn, toch? Nee! Op deze veelzijdige boerderij bevindt zich ook het kleinschalige kinderdagverblijf de Koeienwei. Ze hebben verschillende groepen van 0-4 jaar. Zodra je kind naar school gaat, kan je kleine hier terecht voor buitenschoolse opvang. Zo kan je kind lekker buiten spelen in de natuur. En vanaf april tot en met oktober kun je je tent opzetten op de boerderijcamping. Met twintig plaatsen is dit een knusse plek om te kamperen bij de boer.

Kortom, boerderij Het Lansingerland is de ideale plek voor een uitstapje naar de natuur. Gewoon in de achtertuin van Rotterdam!