Blog

By Jarmusch: ‘all-day-breakfast’ in hip Rotterdam

By Jarmusch: ‘all-day-breakfast’ in hip Rotterdam

De buurt Hoogkwartier is een van de leukste en nieuwste opkomende buurten in Rotterdam. Dat zie je onder meer aan het Industriegebouw aan de Goudsesingel in de wijk, wat inmiddels een ware culinaire hotspot is. Hier vinden we ook By Jarmush, een breakfast-diner geïnspireerd op de Amerikaanse diner-cultuur. Een meterslange bar, verse filterkoffie en een menukaart met burgers, eiergerechten en pannenkoeken. Bij By Jarmush kun je de hele dag van een typisch Amerikaans ontbijt genieten. Amerikaans met een Rotterdamse twist.

 

AMERIKAANS INTERIEUR MET ROTTERDAMSE ACCENTEN

Net zoals in de film. Zo kun je By Jarmush omschrijven. Er zijn bordeauxrode diner booths en een meterslange bar, precies zoals je van een Amerikaanse diner zou verwachten. Je treft op elke tafel een fles Heinz—ketchup en potje Colman’s mosterd aan. In het interieur vind je ook verwijzingen naar Hugo Maaskant, de architect van het Industriegebouw. Onder meer in de zwarte stalen lampen boven de bar en in de banken en de krukken in de zaak. By Jarmush dankt zijn naam aan filmmaker Jim Jarmush. Ook hij wordt in het interieur niet vergeten. De muurschildering Bier & Brood verwijst naar the endless coffee refill culture waar Coffee and Cigarettes — de cultfilm van Jarmush – om bekend staat.

 

DE HELE DAG DOOR ONTBIJTEN

Zoals het een Amerikaanse diner betaamt, ontbijt je bij By Jarmush de hele dag door. De menukaart bevat een combinatie van ontbijt- en lunchgerechten, en je kunt alle gerechten van 8 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags bestellen. Uiteraard mogen de echte Amerikaanse diner-klassiekers niet op de menukaart ontbreken. En dus geniet je er van hamburgers, eiergerechten en pannenkoeken. Maar je bestelt er net zo goed havermout, muesli, salades, soepen en vegetarische broodjes. Je eieren laat je bereiden zoals jij dat wilt en voor je pannenkoeken kies je zelf je toppings uit.

 

GASTVRIJE EN GOEDE SERVICE

By Jarmush is een van de nieuwe foodconcepten in het Hoogkwartier. Een concept dat wat ons betreft zeer geslaagd is. Ook met de gastvrijheid en service zit het wel goed. Zo is voor de menukaart wat voorkennis van Amerikaanse gerechten vereist, maar legt de bediening je graag een en ander uit. Bestel er voor je naar je werk gaat een gezond ontbijt of ga op zondagochtend je kater te lijf met een vette Amerikaanse hap? It’s all up to you. En heb je ‘s middags een keer trek in een uitgebreid Amerikaans ontbijt? Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, en dus kun je er bij By Jarmush de hele dag van genieten.