Blog

Kino Rotterdam: dé hotspot voor filmliefhebbers

Kino Rotterdam

Rotterdam kent een rijke filmgeschiedenis. Al bijna 100 jaar is het historische pand aan de Gouvernestraat in het centrum van de stad een plek waar film, muziek en kunst samenkomen. Na het vertrek van Filmtheater Lantaren Venster bestond even de vrees dat het iconische gebouw werd gesloopt. Gelukkig is het nooit zover gekomen. Een renovatie volgde en nu is er KINO: een filmtheater met een mooie bar, een goed restaurant en plek om te werken. Daarmee is het dé hotspot voor filmliefhebbers, flexwerkers en liefhebbers van lekker eten. Maxmakelaars neemt de proef op de som.

 

EEN UITGEBREID FILMAANBOD

KINO Rotterdam heeft 4 filmzalen waar een gevarieerd aanbod films draait. Zoals je van een filmtheater mag verwachten, draait er altijd wel een arthousefilm. Maar bij KINO zie je ook commerciële films, zoals blockbusters en echte klassiekers. Voor muziekfilms en bijzondere documentaires neem je bij de programmering een kijkje bij de SPECIALS. Ook voorpremières, sneak previews en langere versies van eerder vertoonde films tref je hier aan. Elke film die bij KINO draait, heeft een ‘hoezo bij KINO?’. Een bijzonder leuke toevoeging waarbij de programmeur uitlegt waarom de film bij KINO te zien is.

 

FOYER ALS ONTMOETINGSPLAATS EN FLEXWERKRUIMTE

De stijlvolle foyer van KINO is een plek waar je voor en na de film samenkomt. Het leuke is dat je er meer mensen treft dan filmliefhebbers alleen. Overdag zie je er veel zelfstandig ondernemers achter hun laptop werken op de okergele banken. Mensen die een zaal of presentatieruimte huren bij KINO, gebruiken de foyer als plek om te netwerken of na te praten over activiteiten van eerder die dag. Dat kunnen lezingen zijn, maar ook presentaties, tentoonstellingen en muziekoptredens. Daarmee is KINO meer dan alleen een filmtheater; en is de foyer een plek waar allerlei mensen samenkomen.

 

BAR EN RESTAURANT KINO

Voor de film eerst nog een lekker hapje eten? Of na de film nog even samen genieten van een drankje? In de bar en het restaurant van KINO maak je van een avondje film een echt avondje uit. In het mooi ingerichte restaurant staan heerlijke seizoensgerechten op de kaart. Hierdoor wisselt het aanbod regelmatig. De gerechten zijn bereid met zoveel mogelijk lokale en biologische producten. En van maandag tot en met woensdag kun je een leuk geprijsd combinatiekaartje voor een film en diner kopen.

Kortom, KINO is een plek waar je terecht kunt voor eten, drinken, films en zelfs soms livemuziek. Een echte hotspot dus voor Rotterdammers.

 

MAX MAKELAARS APPROVED ✔