Blog

Rotterdam vanaf het water - huur een sloep!

ROTTERDAM VANAF HET WATER HUUR EEN SLOEP!

Een uitstekende manier om Rotterdam en omstreken te verkennen is per sloep. Naast een enorm havengebied zijn er ook genoeg binnenwateren waar je leuk kunt varen. Heerlijk natuurlijk als je een eigen boot hebt, maar niet iedereen kan zich dat veroorloven. Een sloep huren is dan een leuke optie! En daarvoor hoef je tegenwoordig niet eens ver buiten het centrum te zijn. Bij sloepverhuurbedrijf Geen Boot Wel Varen kun je opstappen bij Steiger@ Café van Zanten naast het Marktplein!

 

Zelf zorgeloos varen

Heb je geen vaarbewijs, maar wil je zelf de Rotterdamse binnenwateren trotseren? Dan kun je ook een sloep huren zonder kapitein. Je hoeft zelf dus geen duizenden euro’s uit te geven aan de aanschaf en onderhoud van een boot. De elektrische sloepen liggen startklaar aan de steiger bij Wine Bar Mendoza aan de Bergse Plas en naast Café van Zanten in hartje Rotterdam. Hierdoor kun je de dag beginnen met een lekkere kop koffie. En na een lange dag varen sluit je de dag af op een terras.

Bang dat je tijdens het varen honger krijgt? Zelfs daar is aan gedacht! Zowel bij Mendoza als van Zanten kun je speciale picknick boxen bestellen die je mee kunt nemen aan boord! Een dagje ultiem genieten is gegarandeerd.

 

Over De Rotte

Voor de full Rotterdam Experience, is het natuurlijk een aanrader om te varen over de rivier waar Rotterdam haar naam aan te danken heeft: De Rotte. Wanneer je richting de Rottemeren vaart verandert het landschap van de stedelijk naar een groen recreatiegebied. Deze route is zo’n 32,5 km, waar je zo’n 6 uur over doet. Wees niet bang dat je halverwege stil komt te liggen, want de accu van een opgeladen sloep gaat zo’n 16 uur mee.

 

Een rondje Kralingse Plas

Een Rotterdamse klassieker: de Kralingse Plas – één van de laatst overgebleven veenplassen in Rotterdam. Wist je dat ze ooit van plan waren om de plas te dempen? Dat is uiteindelijk niet gelukt want de plas was te diep en de kosten daardoor te hoog. Gelukkig maar, want nu kun je vanaf je sloep heerlijk genieten van misschien het het mooiste uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Voor meer informatie:

www.geenbootwelvaren.nl