Blog

Wel of geen aankoopmakelaar inschakelen?

Wel of geen aankoopmakelaar inschakelen?

Wel of geen aankoopmakelaar inschakelen? In dit blog lees je de voordelen, de nadelen en delen we de 4 belangrijkste tips voor het vinden van de juiste aankoopmakelaar.

Lees meer »

Wat is een aankoopmakelaar? - Max Makelaars

Wat is een aankoopmakelaar

Als je op zoek bent naar een woning in Nederland, kan het proces van het vinden en kopen van een huis een lastige en tijdrovende klus zijn. Een aankoopmakelaar kan je helpen om de zoektocht te versnellen en het kopen van een woning soepeler te laten verlopen. Maar wat doet een aankoopmakelaar precies? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over wat een aankoopmakelaar, hoe ze werken en waarom het nuttig kan zijn om er één in te huren.

Lees meer »

Het voordeel van een aankoopmakelaar? Ontdek hier de 7 grootste voordelen

voordeel aankoopmakelaar

Benieuwd wat het voordeel van een aankoopmakelaar is? De kans is groot dat je overweegt een aankoopmakelaar in te schakelen, omdat je een huis op het oog hebt. Echter vraag je je af of dit de moeite waard is en wat een aankoopmakelaar je kan bieden. Een aankoopmakelaar heeft diverse soorten voordelen te bieden die het zeker de moeite waard maken om hem of haar in te zetten.

Lees meer »

Hoe werkt een aankoopmakelaar precies? Je leest het hier!

hoe werkt een aankoopmakelaar

Hoe werkt een aankoopmakelaar? Als je een huis gaat kopen, komt hier best wat bij kijken. Een aankoopmakelaar houdt zich dagelijks bezig met het aankopen van huizen. Zoek je een huis, dan helpt een aankoopmakelaar je met het gehele proces, zodat je het huis uiteindelijk tegen de beste prijs koopt. Iedere aankoopmakelaar verricht weer verschillende werkzaamheden. Maar hoe werkt een aankoopmakelaar en welke werkzaamheden voeren zij uit?

 

Lees meer »

Wat kost een aankoopmakelaar en welke taken verricht deze?

wat kost een aankoopmakelaar

Wat kost een aankoopmakelaar eigenlijk en wat doet deze precies? Misschien heb je al eens gehoord over de aankoopmakelaar en vraag je je af of het inschakelen hiervan ook iets voor jou is. Ga je een huis kopen, dan kan een aankoopmakelaar zeker interessant zijn. In dit artikel vertellen wij je dan ook wat een aankoopmakelaar precies kost en welke taken deze uitvoert. Lees snel verder voor meer informatie

Lees meer »

Alles over de NHG grens 2023

NHG grens 2023

Benieuwd wat de NHG grens 2023 is? Als je een Nationale Hypotheek Garantie wilt afsluiten, betaal je net als in 2022 eenmalig een bedrag van 0,6% van de hypotheeksom. Met dit bedrag worden de kosten betaald van de garantie aan de banken. De kosten voor een NHG kun je fiscaal aftrekken.

Lees meer »

Wat zijn de Nationale Hypotheek Garantie kosten?

Wat zijn de Nationale Hypotheek Garantie kosten?

Ben jij benieuwd wat de hypotheek garantie kosten precies zijn? Als je een NHG wilt aanvragen, brengt dit kosten met zich mee. In dit artikel vertellen wij je wat de Nationale Hypotheek Garantie precies is, welke voordelen dit te bieden heeft en welke kosten dit met zich meebrengt. Lees snel verder voor meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie.

Lees meer »

Wat is Nationale Hypotheek Garantie?

Wat is Nationale Hypotheek Garantie?

Ben jij benieuwd wat de Nationale Hypotheek Garantie is? NHG fungeert als een soort vangnet wanneer je een huis koopt en een hypotheek hiervoor afsluit. In de toekomst kun je namelijk met verschillende situaties te maken krijgen. Denk aan een scheiding, waarbij de woning verkocht moet worden of een restschuld na het verkopen van je huis.

Lees meer »

Alles over de WOZ waarde 2023

woz waarde 2023

Wil je alles over de WOZ waarde 2023 weten? Dan hebben wij nieuws voor je. Zo is bekend dat de gemiddelde WOZ-waarde van een Nederlandse woning naar verwachting rond de 3,5 ton kruipt. In 2022 was de WOZ waarde nog € 314.000,-. Dit loopt dus op naar € 337.550,-.

Dit betekent dat de WOZ waarde met 9,3 procent stijgt ten opzichte van 2022. Dit heeft ook weer een gevolg als het op de huizenprijzen aankomt, omdat deze ook steeds duurder worden. In dit artikel vertellen we je wat de WOZ waarde precies is en wat je kunt verwachten voor de WOZ waarde 2023. Lees snel verder voor meer informatie over de nieuwe WOZ waarde voor komend jaar.

Lees meer »

Welk voordeel biedt NHG?

voordeel nhg

Welk voordeel biedt NHG eigenlijk? NHG, ofwel Nationale Hypotheek Garantie, is een garantie die je kunt “krijgen” als je een hypotheek gaat afsluiten. Hierbij dien je wel aan specifieke voorwaarden te voldoen. In dit artikel vertellen wij je meer omtrent wat NHG inhoud en ontdek je wat de diverse voordelen van NHG zijn. Lees snel verder voor meer informatie over het voordeel van NHG.

Lees meer »

Hypotheek zonder NHG: De 6 voor- en nadelen beantwoordt

hypotheek zonder nhg

Een hypotheek zonder nhg, wat biedt dit eigenlijk voor voordelen? Een hypotheek zonder nhg afsluiten zou een goede keuze kunnen zijn. Als je over voldoende inkomen beschikt of als je een woning met een relatief hogere koopsom koopt bijvoorbeeld. Koop je een woning met meer waarde, dan kun je deze enkel zonder nhg financieren.

Lees meer »

De WOZ waarde berekening, wat is dat?

woz waarde berekening

Benieuwd wat de WOZ waarde precies inhoudt en hoe dit berekend wordt? De WOZ-beschikking zal je vast wel kennen. Ieder jaar weer kun je deze in je brievenbus vinden. Maar wat is de WOZ waarde dan eigenlijk? Wat is het doel hiervan? En waarom is het zo belangrijk dat de WOZ waarde juist wordt berekend? In dit artikel vertellen we je alles over de WOZ waarde en het berekenen hiervan. Lees snel verder voor meer informatie.

Lees meer »

WOZ waarde huis: deze punten moet je weten!

woz waarde huis

Wanneer de gemeente de WOZ waarde van een huis vast gaat stellen, gaan ze uit van het bedrag wat je huis op zou moeten brengen op de waardepeildatum. De WOZ waarde voor 2023 wordt berekend op basis van de waardepeildatum 01-01-2022. Deze datum dient als uitgangspunt. De gemeente kijkt dus wat jouw woning waard was op 01-01-2022 om vervolgens de waarde voor het volgende jaar vast te stellen.

Lees meer »

Wat bepaalt de waarde van een huis?

wat bepaalt de waarde van een huis

Wat bepaalt de waarde van een huis? Ben jij benieuwd welke zaken de waarde van een huis bepalen, omdat je bijvoorbeeld van plan bent om een huis te kopen? Wanneer je een huis gaat kopen, is het van groot belang de waarde hiervan te weten. Er zijn diverse zaken die invloed hebben op de waarde van je woning. In dit artikel vertellen wij je welke dit zijn en voorzien we je nog van een handige tip. Lees snel verder voor meer informatie over hoe de woningwaarde wordt vastgesteld.

Lees meer »

Overdrachtsbelasting nieuwbouw: zo zit het!

overdrachtsbelasting nieuwbouw

Ga je een nieuwbouwwoning kopen? Gefeliciteerd! Een huis kopen is altijd spannend. De makelaar zal je zeker bijstaan tijdens de aankoop van je nieuwe huis, maar je wilt zelf natuurlijk ook op de hoogte zijn van belangrijke zaken omtrent jouw nieuwbouwwoning.

Lees meer »

Overdrachtsbelasting garagebox: hoe zit dat eigenlijk?

overdrachtsbelasting garagebox

Overdrachtsbelasting garagebox, wat is dat eigenlijk precies en hoe werkt dit? Wellicht weet je al dat wanneer je een huis koopt, de officiële overdracht bij de notaris plaatsvindt. Maar wist je dat dit ook moet als je een parkeerplaats of garagebox koopt?

Lees meer »

Je huis verkopen zonder makelaar: slim of niet?

huis verkopen zonder makelaar

Overweeg je zelf je huis te verkopen? Dat kan! Echter is het ook mogelijk om een verkoopmakelaar hiervoor in te zetten. Een verkoopmakelaar kent namelijk de lokale markt, kan je adviseren over de vraagprijs, kijkers rondleiden en het koopcontract opstellen.

Lees meer »

Wat is erfpacht? En hoe werkt het?

wat is erfpacht

Wat is erfpacht? Bij erfpacht maak je ook wel gebruik van een stuk grond wat eigenlijk van een ander is. Hierbij betaal je de andere partij een vergoeding, wat ook wel de erfpachtcanon genoemd wordt. Als je de grond zelf gebruikt, wordt je ook wel erfpachter genoemd.

Lees meer »

Hoeveel is de overdrachtsbelasting precies?

hoeveel is de overdrachtsbelasting precies

Wanneer je een woning koopt of een andere onroerende zaak, dien je overdrachtsbelasting te betalen. Hoeveel is de overdrachtsbelasting eigenlijk? We kunnen ons goed voorstellen dat je je dit afvraagt.

Sinds 2021 is er op dat gebied veel veranderd. De tarieven zijn gewijzigd en in enkele gevallen hoeft er (tijdelijk) geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Hoe dit werkt? In dit artikel vertellen wij je hoe het precies zit met de overdrachtsbelasting.
Lees snel verder voor meer informatie over de overdrachtsbelasting en kom erachter welk percentage jij dient te betalen.

Lees meer »

Alles over de bijdrage VvE uitgelegd

bijdrage Vve

Benieuwd wat de bijdrage VvE is en hoe deze precies werkt? Iedere eigenaar van een appartement dient maandelijks een bedrag aan de VvE te betalen. De hoogte van deze bijdrage wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Maar wat is de VvE bijdrage precies en waaruit bestaat deze? Wat krijg je ervoor terug als je bij de VvE zit? En hoe weet je of je niet teveel bijdrage betaalt? In dit artikel vertellen wij je alles over de bijdrage VvE. Lees snel verder voor meer informatie.

Lees meer »

Wat doet een aankoopmakelaar? Wij leggen het uit!

wat doet een aankoopmakelaar

Wat doet een aankoopmakelaar eigenlijk allemaal? Stel dat je een huis wilt kopen, dan kun je kiezen voor het inschakelen van een aankoopmakelaar. Veel mensen vragen zich echter af of dit wel de juiste keuze is.

Lees meer »

De ouderdomsclausule: wat is het?

ouderdomsclausule

De ouderdomsclausule: wat is dit eigenlijk? En waarom bestaat het? Als een oudere woning verkocht wordt, kan het zijn dat er een ouderdomsclausule wordt opgenomen in de koopovereenkomst. Dit is zeker belangrijk. Hierin is namelijk te lezen dat de koper bekend is met de leeftijd van het huis en weet dat eventuele gebreken ontstaan door deze ouderdom het risico van de koper zijn.

Lees meer »

Een huis bezichtigen, waar let ik op?

EEN HUIS BEZICHTIGEN, WAAR LET IK OP?

Het is zover, je mag een huis gaan bezichtigen. Doe je dan van te voren huiswerk of neem je ‘gewoon een kijkje?’ Het is altijd wijs om je van te voren goed voor te bereiden. Google de locatie, maak een lijstje met je woonwensen en stel scherpe vragen aan de makelaar.

Lees meer »

Heeft mijn woning een energielabel nodig?

Heeft mijn woning een energielabel nodig?

Sinds 2008 is het verplicht om een geldig energielabel te hebben bij de verkoop en verhuur van een woning.

Lees meer »

Wat is een waarborgsom?

Wat is een waarborgsom?

Je hebt een bod uitgebracht en hij is geaccepteerd. Je tekent het koopcontract en bent bijna woningeigenaar. Fijn!

Lees meer »

Wat is Vastgoedcert?

WAT IS VASTGOEDCERT?

Heeft jouw makelaar het VastgoedCert-keurmerk? Dan kun je vertrouwen op deskundigheid en vakbekwaamheid.

Lees meer »

Wat is de WOZ-waarde?

WAT IS DE WOZ WAARDE?

In januari of februari valt bij iedere woningeigenaar de WOZ-beschikking op de deurmat. Maar wat is dat nou precies?

Lees meer »

Lansingerland live: muziekfestival in de achtertuin van Rotterdam!

Lansingerland live: muziekfestival in de achtertuin van Rotterdam!

Muziekfestival Lansingerland Live is 14 en 15 juni hét epicentrum van gezelligheid, lekker eten en herkenbare muziek.

Lees meer »

Altijd ontbijttijd bij ‘Breakfast in Rotterdam HQ’

ALTIJD ONTBIJTTIJD BIJ ‘BREAKFAST IN ROTTERDAM HQ’

Bij ‘Breakfast in Rotterdam HQ’ kun je de hele dag genieten van de heerlijke ontbijtjes van de bekende instagrammers van @breakfastinrotterdam.

Lees meer »

Kom jeu-de-boulen bij de jeu de boules-foodhal Rotterdam

KOM JEU DE BOULEN BIJ DE JEU DE BOULES FOODHAL ROTTERDAM

Als het ergens nooit saai is, is het in Rotterdam! Binnenkort opent er in de Maasstad alweer een nieuwe hotspot. Bij Mooie Boules kun je terecht voor een avondje vol plezier, lokale streetfood en borrels.

Lees meer »

Miniworld: bekijk Rotterdam eens vanuit een ander perspectief!

MINIWORLD BEKIJK ROTTERDAM EENS VANUIT EEN ANDER PERSPECTIEF

In Miniworld in Rotterdam zie je de wereld vanuit een ander perspectief. In deze miniatuurwereld gebeurt zoveel tegelijk dat je ogen tekort komt!

Lees meer »

Boerderij het Lansingerland: de weidse achtertuin van Rotterdam

Boerderij het Lansingerland

Zoek je wat afwisseling van de stadse uitzichten van Rotterdam? Ga dan eens op bezoek bij boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek.

Lees meer »

Wat is een eigendomsbewijs?

Wat is een eigendomsbewijs?

Wanneer je een huis koopt dan ontvang je een eigendomsbewijs (ook wel eigendomsakte of akte van levering) bij de notaris. Wat houdt dit precies in?

Lees meer »

By Jarmusch: ‘all-day-breakfast’ in hip Rotterdam

By Jarmusch: ‘all-day-breakfast’ in hip Rotterdam

De buurt Hoogkwartier is een van de leukste en nieuwste opkomende buurten in Rotterdam. Dat zie je onder meer aan het Industriegebouw aan de Goudsesingel in de wijk, wat inmiddels een ware culinaire hotspot is. Hier vinden we ook By Jarmush, een breakfast-diner geïnspireerd op de Amerikaanse diner-cultuur. Een meterslange bar, verse filterkoffie en een menukaart met burgers, eiergerechten en pannenkoeken. Bij By Jarmush kun je de hele dag van een typisch Amerikaans ontbijt genieten. Amerikaans met een Rotterdamse twist.

Lees meer »

Train je lachspieren bij Theater Walhalla

Theater Walhalla

Een goede sfeer, fijne voorstellingen, een stukje geschiedenis en dat ouderwetse theatergevoel: dat is Theater Walhalla in een notendop. In een ver verleden was op dezelfde plek het roemruchte danspaleis Dancing Walhalla te vinden. Nu is het theater vooral bekend vanwege de vele cabaretvoorstellingen in de programmering.

Lees meer »

Wat komt er bij een woningtaxatie kijken?

woningtaxatie

Wil jij een woning kopen, verkopen of verbouwen? Dan is de kans groot dat je een taxateur inschakelt om erachter te komen wat de woning waard is. Een taxateur moet altijd onafhankelijk zijn en beoordeelt de waarde van onroerend goed. Voor de hypotheekverstrekker is een woningtaxatie verplicht omdat het huis als onderpand voor de lening dient.

Lees meer »

Hoe wordt de vraagprijs van een woning vastgesteld?

Hoe wordt de vraagprijs van een woning vastgesteld?

Een huis kopen of verkopen. Het heeft nogal wat voeten in de aarde. Een belangrijke vraag van velen is dan ook: “hoe wordt eigenlijk een vraagprijs van een woning bepaald?”. Handig om te weten als je zoekend bent, of wanneer je zelf je woning wilt gaan verkopen.

Lees meer »

Salon tropicana: geef je inner Beyoncé een boost

Salon Tropicana

Het Rotterdamse stadsdeel Oude Noorden bruist! Dat zie je terug op de gezellige pleinen en in de knusse oude straatjes. Liefhebbers van vintage, design, kunst en antiek raken in de vele winkeltjes niet uitgekeken. En ook het aantal bistro’s, restaurants en bars is groot. Een echte aanrader is Salon Tropicana: dé gezelligste karaokebar van Rotterdam. Kun jij net zo goed zingen als Beyoncé of Justin Timberlake? Dan is Salon Tropicana dé plek om dat aan iedereen te laten horen!

Lees meer »

Kino Rotterdam: dé hotspot voor filmliefhebbers

Kino Rotterdam

Rotterdam kent een rijke filmgeschiedenis. Al bijna 100 jaar is het historische pand aan de Gouvernestraat in het centrum van de stad een plek waar film, muziek en kunst samenkomen. Na het vertrek van Filmtheater Lantaren Venster bestond even de vrees dat het iconische gebouw werd gesloopt. Gelukkig is het nooit zover gekomen. Een renovatie volgde en nu is er KINO: een filmtheater met een mooie bar, een goed restaurant en plek om te werken. Daarmee is het dé hotspot voor filmliefhebbers, flexwerkers en liefhebbers van lekker eten. Max Makelaars neemt de proef op de som.

Lees meer »

Als ik de vraagprijs bied, heb ik dan de woning?

ALS IK DE VRAAGPRIJS BIED, HEB IK DAN DE WONING?

Het is een veelvoorkomende misvatting dat wanneer je de vraagprijs van een woning biedt, dat je bod dan meteen geaccepteerd wordt. Dit is dus niet het geval.

Lees meer »

Wat is overdrachtsbelasting?

Overdrachtsbelasting betaal je wanneer je een huis koopt of krijgt. Dit bedraagt twee procent van de koopsom op een bestaande woning en bijbehorende grond (dus geen nieuw huis). Voor overig vastgoed zoals een winkel of bedrijfspand ligt het percentage op zes procent. Dit bedrag moet betaald worden aan de belastingdienst.

Lees meer »

Rotterdam vanaf het water - huur een sloep!

ROTTERDAM VANAF HET WATER HUUR EEN SLOEP!

Een uitstekende manier om Rotterdam en omstreken te verkennen is per sloep. Naast een enorm havengebied zijn er ook genoeg binnenwateren waar je leuk kunt varen. Heerlijk natuurlijk als je een eigen boot hebt, maar niet iedereen kan zich dat veroorloven. Een sloep huren is dan een leuke optie! En daarvoor hoef je tegenwoordig niet eens ver buiten het centrum te zijn. Bij sloepverhuurbedrijf Geen Boot Wel Varen kun je opstappen bij Steiger@ Café van Zanten naast het Marktplein!

Lees meer »

De verrassende smaken van zino’s urban bistro

Stadsgedeelte Rotterdam Noord is populairder dan ooit! Vooral het Oude Noorden, de wijk rondom het Zwaanshals, is wat je zou noemen ‘hip and happening’. In deze authentieke negentiende-eeuwse wijk zit je goed als je op zoek bent naar design, fashion, maar ook zeker… FOOD! Een persoonlijke favoriet is Zino’s Urban Bistro, op Zwaanshals 265. Ze noemen zichzelf “de smakelijkste verrassing van het Oude Noorden.” Dat hebben we natuurlijk zelf even voor jullie getest.

Lees meer »

Kun je als ondernemer een hypotheek krijgen?

Kun je als ondernemer een hypotheek krijgen?

De tijden zijn voorbij waarin alleen mensen in vaste loondienst recht hadden op een hypotheek, tegenwoordig kun je ook als zelfstandig ondernemer of zzp’er een hypotheekaanvraag doen. Doe je dit, dan wordt je hele financiële situatie doorgelicht.

Lees meer »

Wat is een bouwkundige keuring?

Wat is een bouwkundige keuring?

Ben je van plan een huis te kopen? Dan wil je natuurlijk niet dat er achteraf (verborgen) gebreken boven water komen. Heb je toch achteraf schade ontdekt? Dan is het vaak erg moeilijk aan te tonen dat het gebrek al aanwezig was voor de koop. Raadzaam is dus om bij aanschaf van een woning een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, zodat je zeker weet wat de huidige bouwkundige staat is van de woning.

Lees meer »

Wat is het NWWI?

WAT IS HET NWWI?

Als je een woning laat taxeren (officiele waardebepaling), dan willen banken weten of de waarde van de woning op een deugdelijke en onafhankelijke manier door de taxateur is vastgesteld. Daarom worden zowel de taxateurs als de taxatierapporten die ze opmaken gecontroleerd/gekeurd op juistheid en uniformiteit. En die controle en validatie doet de onafhankelijke organisatie NWWI (Het Nederlands Woning Waarde Instituut).

Lees meer »