Blog

De verrassende smaken van zino’s urban bistro

Stadsgedeelte Rotterdam Noord is populairder dan ooit! Vooral het Oude Noorden, de wijk rondom het Zwaanshals, is wat je zou noemen ‘hip and happening’. In deze authentieke negentiende-eeuwse wijk zit je goed als je op zoek bent naar design, fashion, maar ook zeker… FOOD! Een persoonlijke favoriet is Zino’s Urban Bistro, op Zwaanshals 265. Ze noemen zichzelf “de smakelijkste verrassing van het Oude Noorden.” Dat hebben we natuurlijk zelf even voor jullie getest.

 

EIGENTIJDS EN TRENDY

Het begint meteen bij binnenkomst met het eigentijdse interieur. Het bevat trendy elementen, zoals lambrisering op de muren (twee kleuren), simplistische hanglampen en een industriële vloer. Geinig detail: de schoolstoelen! Het merendeel van de tafels bieden plek voor 2 personen, met de mogelijkheid om tafels aan elkaar te schuiven. Kom je met een groter gezelschap, dan is het aan te raden om van tevoren even te bellen. Al met al voldoet de interieur aan de verwachting die je mag hebben bij een ‘hip tentje’ aan het Zwaanshals.

 

CHEF’S CHOICE

Dan valt ons oog op het kleine menu. De chef van Zino’s laat zich niet inspireren door één bepaalde keuken. Het heeft soms iets weg van asian street food, soms waan je je even in een bistro in Parijs. Het is maar net waar de chef zin in heeft, aan welke lokale producten hij kan komen en waardoor hij geïnspireerd raakt. Voordeel? Het menu wisselt bijna zo vaak als de seizoenen. Je kunt er gerust om de zoveel tijd een hapje gaan eten en een totaal ander menu voorgeschoteld krijgen.

Heb je zelf nog wat te kiezen? Jazeker, het menu biedt een vis, vlees of vega(n) optie voor het voor- en hoofdgerecht. Wat betreft gluten en lactose gaat Zino’s ook helemaal met de tijd mee: alle gerechten zijn altijd gluten- en lactosevrij. Wij hebben het ons in ieder geval goed laten smaken met de volgende gerechten:

 

  • Gerookte Sprot Filet:
    met puntarelle gele biet, salsa verde kervel, amandel en kaneel

 

  • Risotto cime di Rape:
    met pecorino, zwarte peper, aardpeer & pesto pistache en verse wintertruffel

 

  • Tarte Tartin:
    met appel, muscovado suiker, kumquat, laurier – en zwarte peper roomijs (heel speciaal!)

 

WIJN IS FIJN

En wat er nu fijner om de smaakpapillen extra te strelen dan met een passende wijn. Aan goede wijnen geen gebrek bij Zino’s. Sterker nog, het wijnmenu is uitgebreider dan het normale menu! Niet heel gek ook, want de eigenaren van Zino’s hebben een wijnwinkel aan de overkant zitten, Zino’s Provisiekamer. Dus is je wijn goed bevallen tijdens het dineren, kun je gelijk de fles op de kop tikken voor thuis. Leuk weetje: Zino’s Provisiekamer is ook te huren als vergader- en private dininglocatie.

Kortom, Zino’s Urban Bistro komt haar eigen belofte zeker niet te kort: het biedt een wisselend menu met verrassende smaakcombinaties die je smaakpapillen even wakker schudden. Een aanwinst voor de wijk!

MAX MAKELAARS APPROVED ✔