Blog

Miniworld: bekijk Rotterdam eens vanuit een ander perspectief!

MINIWORLD BEKIJK ROTTERDAM EENS VANUIT EEN ANDER PERSPECTIEF

Miniworld in Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld in de Benelux. De maar liefst 27.000 inwoners werken, reizen, wonen en beleven onderweg allerlei avonturen. Ontdek jij wat ze allemaal doen? Let wel goed op, want een dag is zo voorbij! In Miniworld duurt een dag namelijk maar 24 minuten. Voor je het weet schitteren de duizenden kleine lampjes in het donker en gaan de inwoners lekker slapen. Tot de dag weer aanbreekt en Miniworld weer tot leven komt. Gelukkig verandert een ding nooit; het is altijd prachtig weer binnen in Miniworld! Een ideale plek voor een dagje uit met de kids.

 

BEKIJK ROTTERDAM IN HET KLEIN!

Altijd al eens willen zien hoe Rotterdam er vroeger uitzag, voor de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog? In Miniworld is meer dan 200 m² van de miniatuurwereld gewijd aan Rotterdam. Ga terug in de tijd tot het jaar 1500 en reis dan door naar de dag van vandaag langs meer dan 50 handgemaakte maquettes. Het vooroorlogse Rotterdam komt tot leven in Miniworld. Ontdek ook hoe Rotterdam Centraal werkt met al zijn vormen van openbaar vervoer. Er rijden trams, bussen en goederentreinen uit verschillende tijdperken het moderne station binnen. Zelfs de Erasmusbrug is in het klein (nog steeds 4,5 meter lang!) nagebouwd.

 

SPEURTOCHT: ONTDEKKEN JULLIE DE GEHEIMEN?

Er gebeurt veel op een Miniworldse dag. Overal om je heen snellen treinen naar hun bestemming. Vrachtwagens brengen hun lading naar de Rotterdamse haven, de grootste miniatuurhaven van Europa! Met de papieren speurtocht ga je op ontdekkingsreis door de miniatuurwereld. Je gaat op zoek naar beroemde inwoners die zich goed hebben verstopt. Kunnen jullie Barbapapa vinden? En de andere verstopte tekenfilmfiguren? Er zijn verschillende speurtochten voor kinderen van 4-12 jaar. Daarin zijn ook verschillende vragen verwerkt, zodat je de uitgestrekte miniatuurwereld beter leert kennen.

 

NOG NIET UITGEKEKEN? GA MEE MET DE RONDLEIDING!

Wil je weten wat zich achter de schermen van Miniworld afspeelt? Tijdens de rondleiding bezoek je de verkeersleiding, waar je alles leert over de besturingstechniek die onder de miniatuurwereld verstopt zit. Verder bezoek je het atelier, zodat je ziet hoe de maquettes (met de hand!) worden gemaakt. De rondleiding is geschikt voor bezoekers vanaf 6 jaar.

Kortom, een bezoek aan Miniworld Rotterdam is een dag vol verrassingen. Ga snel eens langs, de bewoners van Miniworld wachten op je!