Makelaar Bergschenhoek | taxeren, kopen en verkopen

Bij de grootste aankoop van je leven kun je professionele begeleiding goed gebruiken. Dat is hoe wij erover denken.

Zoek je een makelaar in Bergschenhoek? Een makelaar die gespecialiseerd is in de regio en al meer dan honderden mensen in Bergschenhoek heeft geholpen bij de koop of verkoop van hun woning?

 

Voor ons is het belangrijk dat een verkoop- of aankoopproces inzichtelijk gemaakt wordt. Inzichtelijk betekent ook begrijpelijk. Een woning kopen of verkopen doe je namelijk niet elke dag.

 

Wij hebben er ons beroep van gemaakt. Een beroep dat we al meer dan 20 jaar uitoefenen. In die 20 jaar hebben we gemerkt dat één woord centraal staat bij elke aankoop of verkoop, en dat is vertrouwen. Je woning verkopen doe je niet met iemand die je niet vertrouwt. Daarom vertellen wij graag iets meer over ons zodat je ons leert kennen en precies weet wat je van ons kunt verwachten.

Makelaar Bergschenhoek helpt je graag met het verkopen van je woning of kopen van je droomwoning
kantoor Makelaar Bergschenhoek

Maak kennis met Max Makelaars Bergschenhoek

Als je op het punt staat om een makelaar in Bergschenhoek in te schakelen, wil je wel graag weten of hij zijn werk goed uitvoert. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikt makelaarskantoor?

 

Kies je een makelaar omdat het kennismakingsgesprek fijn aanvoelt? Vertrouw je vrienden of kennissen in de zoektocht naar een makelaar of zijn er nog andere graadmeters die vertellen hoe goed een makelaar zijn werk doet?

 

Om voor jezelf te bepalen of wij het makelaarskantoor zijn waar jij graag mee wilt samenwerken, vertellen we graag iets meer over onszelf. Zo kom je te weten wie wij zijn, wat we belangrijk vinden en leer je ook onze werkwijze begrijpen.

Wij als makelaar blijven graag klein

Als er drukte op de woningmarkt is, plukken wij als makelaar daar vanzelfsprekend de vruchten van. Maar die drukte zorgt er ook vaak voor dat de service van makelaars in het algemeen achteruit gaat.

 

Dat is iets wat wij van Max Makelaars Bergschenhoek al 20 jaar met fijngeknepen ogen zien gebeuren. We zijn ons ervan bewust dat het imago van makelaars daardoor achteruit gaat. En daardoor pakken wij het juist anders aan.

 

Wij geven elk aankoop- of verkooptraject de aandacht die het verdient. Een woning kopen of verkopen is namelijk iets wat veel impact op je leven kan hebben. Daarom is onze slogan: Wij weten hoe belangrijk het voor je is.

 

Daarmee beloven we, dat ongeacht hoe druk het op de woningmarkt is, je altijd onze volledige aandacht krijgt. Dat gaat het beste in een klein team. Daarom is het een bewuste keuze om klein te blijven zodat we altijd persoonlijke aandacht kunnen blijven garanderen.

 

En met kantoren in Bergschenhoek en Rotterdam, hebben we een groot werkgebied en kunnen we zowel specialisme in de grote stad, als in heel Lansingerland bieden.

 

het team van Makelaar Bergschenhoek
Makelaar Bergschenhoek helpt je met het verkopen van je woning

Je woning verkopen in Bergschenhoek met hulp van Max Makelaars

Volgens het CBS verhuis je in heel je leven zo’n zes tot zeven keer. Dat betekent dat je één keer in de tien jaar van woning wisselt. Je doet in die jaren dus wel iets aan verkoop ervaring op, maar nooit genoeg om heel het makelaarsvak perfect te kunnen begrijpen.

 

Een woning verkopen is ook spannend. Veel van die spanning wordt veroorzaakt door een gebrek aan ervaring. Zo is het spannender om je eerste woning te verkopen en weet je beter wat je te wachten staat als je dit al vijf keer hebt gedaan.

 

Ongeacht hoe vaak je een woning hebt verkocht, vinden wij het belangrijk dat we bij elk koop- en verkooptraject al jouw vragen beantwoorden door simpelweg de tijd voor je te nemen. Daarnaast laten we met ons duidelijke stappenplan zien, welke stappen we nemen als jij je woning wilt verkopen.

1. Kennismaken, adviseren en al jouw vragen beantwoorden

Je woning verkopen doe je het liefst met iemand die je vertrouwt. Daarom komen we eerst bij jou op bezoek om kennis met je te maken. Door dit kennismakingsgesprek leren we jou beter kennen en kunnen we je wensen goed in kaart brengen.

 

Omdat over het algemeen gezien mensen veel vragen hebben over de verkoop van hun woning, nemen we eerst uitgebreid de tijd om al je vragen te beantwoorden en nemen je wensen op.

 

Nadat je wensen bij ons duidelijk zijn, bepalen we de waarde van je woning aan de hand van een waardebepaling. Deze waardebepaling is geen officieel document dat je aan de bank kan laten zien, maar is puur bedoeld als indicatief bedrag.

 

Als je weet hoeveel je woning waard is, bespreken we de verkoopstrategie met je en doen je een courtage voorstel. De courtage is een chique woord voor de beloning van een makelaar die je aan ons betaalt omdat wij helpen je woning te verkopen.

 

Als we het samen eens zijn over de voorwaarden om je woning te verkopen, gaan we voor je aan de slag. Heb je na de kennismaking toch geen goed gevoel aan ons overgehouden dan is het altijd mogelijk om de samenwerking stop te zetten. Wij vinden het belangrijk dat jij een gevoel gevoel bij ons hebt, zodat je met alle vertrouwen met onze hulp je woning kan verkopen.

 

Makelaar Bergschenhoek geeft je advies over koop en verkoop

Wat is een waardebepaling?

2. Jouw woning op de markt zetten

Als je hebt besloten dat wij jouw woning mogen verkopen, zetten we het verkoopproces in gang. Dit betekent dat we aan de slag gaan met het maken van foto’s, video’s, plattegronden en teksten van je woning. Bij het ‘marketen’ van je woning is bijna alles mogelijk. Over andere mogelijkheden informeren wij je graag tijdens een persoonlijk gesprek.

 

Al deze marketingmiddelen worden ingezet op social media, onze website en natuurlijk ook op Funda. Naast alle online mogelijkheden om je woning onder de aandacht te brengen, zetten wij ook ons grote offline netwerk in. Alles om ervoor te zorgen dat je woning zo snel mogelijk verkocht wordt.

3. De bezichtigingen en onderhandelingen regelen

Bezichtigingen en onderhandelingen zijn een groot onderdeel van het verkooptraject. Tijdens een bezichtiging worden potentiële kopers door ons rondgeleid door jouw woning. Alhoewel steeds meer mensen thuis zijn gaan werken, werkt het overgrote deel van de mensen alsnog op werklocatie. Dat zorgt ervoor dat wij ook in het weekend en in de avonduren bezichtigingen verzorgen om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen jouw woning kunnen zien.

 

Als we na de rondleiding samen een kandidaat-koper hebben gevonden, voeren we namens jou de onderhandelingen. Wij zijn altijd in dienst van jou. Dat betekent dat jij de regels en voorwaarden voor de koop opstelt en wij ons hier altijd aan houden.

Is er sprake van een onderhandeling wanneer ik een bod heb geplaatst?

je huis wordt verkocht door Makelaar Bergschenhoek

4. Afhandeling

Als na de bezichtiging de potentiële koper een bod heeft gedaan dat jij hebt geaccepteerd, volgt er een mondelinge overeenkomst. Deze overeenkomst is nog niet rechtsgeldig.

 

Om de overeenkomst rechtsgeldig te maken, zijn handtekeningen nodig omdat in Nederland het zogenaamde schriftelijkheidsvereiste bestaat; in de woningmakelaardij dient een koopakte voor rechtsgeldigheid altijd door beide partijen ondertekend te zijn.

 

Pas na het zetten van de handtekening door de potentiële koper is de verkoop compleet en is jouw woning definitief verkocht.

Je woning in Bergschenhoek met of zonder makelaar aankopen?

Als je van plan bent om een woning in Bergschenhoek of omgeving te kopen, zijn er twee opties: je koopt je woning zonder een makelaar of je koopt je woning met behulp van een aankoopmakelaar.

 

Alhoewel het niet verplicht is om met hulp van een makelaar je woning te kopen, raden wij dit wel aan. Niet zozeer omdat dit voor ons extra inkomsten binnenbrengt, maar omdat je tijdens een aankoop veel informatie krijgt en veel fouten kunt maken.

 

Een woning aankopen doe jij namelijk niet elke dag, maar wij wel. Daarom durven wij zelfs te beweren dat je uiteindelijk goedkoper uit zult zijn als onze hulp inschakelt.

 

Vrijwel elke aankoop wordt grotendeels gemaakt op basis van emotie. In de afgelopen 20 jaar, hebben wij zelfs de meest rationele personen hierbij de fout in zien gaan.

 

Door toekomstplannen, tijdsdruk, gezinsuitbreiding, of gewoonweg de zin om te verhuizen komt het voor dat je keuzes dreigt te maken die niet overeenkomen met de rationele eisen die je van te voren aan een woning hebt gesteld.

 

Als de verkopend makelaar weet dat je zonder aankoopbegeleiding je woning koopt, zal hij proberen om alle emotionele snaren bij je te raken. Het is immers zijn werk om de woning te verkopen.

 

Bij een van de grootste uitgaven in je leven wil je juist niet te veel emotioneel betrokken zijn. Daarom is het belangrijk om een aankoopmakelaar te hebben die je wijst op de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt en die voor jou de onderhandelingen uitvoert. Op die manier kun jij op je nieuwe woning verliefd worden terwijl wij het rationele gedeelte van de aankoop voor je regelen.

Makelaar Bergschenhoek: de specialist in de regio
Makelaar Bergschenhoek helpt je bij het kopen van je droomwoning

Max Makelaars checkt gratis de waarde van je woning.

Als je wilt verhuizen en graag wilt weten wat je woning waard is, dan komen wij gratis bij jou langs kom de waarde van je woning te bepalen.

 

Gratis waardebepaling

Tijdens een waardebepaling bekijken wij de waarde van je woning door bij jou op locatie langs te komen. Deze waardebepaling is gratis en puur bedoeld om er achter te komen wat je woning waard is. Het indicatieve bedrag dat je van ons krijgt, kan je helpen om een financieel overzicht compleet te maken als je bijvoorbeeld wilt verhuizen.

 

Betaald taxatierapport

Een betaald taxatierapport heeft hetzelfde eindresultaat als een gratis waardebepaling, namelijk de waarde van je woning achterhalen. Het grootste verschil tussen een gratis waardebepaling en een betaald taxatierapport is dat je een officieel document krijgt dat de bank of hypotheekverstrekker accepteert.

 

Je kunt je woning laten taxeren door een taxateur/makelaar die je zelf uitkiest. Je moet echter wel rekening houden met het specialisme van de taxateur. Omdat ons kantoor is gevestigd in Bergschenhoek, zijn wij ook gespecialiseerd in Bergschenhoek. Dit zorgt ervoor dat we taxaties in Bergschenhoek heel specifiek kunnen opstellen. Onze certificeringen bij het NWWI en bij Vastgoedcert zijn een bevestiging van onze bekwaamheid. Wij doen dit immers al 20 jaar!

 

Meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

Makelaar Lansingerland: Kopen of verkopen

Kan je de hulp van een makelaar uit Bergschenhoek met meer dan 20 jaar ervaring goed gebruiken?

 

Neem dan vandaag nog contact met ons op

 

Telefoonnummer: 010 – 422 4000