Makelaar Lansingerland | taxeren, kopen en verkopen

Bij de grootste aankoop van je leven kun je professionele begeleiding goed gebruiken. Dat is hoe wij erover denken.

Ben je op zoek naar een makelaar in Lansingerland? Wij van Max Makelaars Lansingerland zijn gespecialiseerd in de omgeving, kennen de prijzen en hebben al honderden mensen geholpen met de koop of verkoop van hun woning.

 

Wij helpen je door het verkoop- of aankoopproces inzichtelijk en begrijpelijk te maken. Dat doen wij al meer dan 20 jaar met succes. Het is immers ons vak.

 

Wij begrijpen dat je niet elke dag een woning koopt of verkoopt. Daarom wil je graag met een makelaar samenwerken die je volledig vertrouwt. Voor ons begint vertrouwen bij het argumenteren en uitleggen van het advies dat wij geven zodat heel onze werkwijze duidelijk en transparant voor je wordt.

kennis maken met Makelaar Lansingerland
kantoor Makelaar Lansingerland

Max Makelaars Lansingerland – Wie zijn wij?

Waar moet je op letten als je besluit een makelaar in de arm te nemen? Is de grootte van het makelaarskantoor belangrijk? Is het belangrijk hoeveel woningen de makelaar al verkocht heeft? Of maak je een keuze die gebaseerd is op goede recensies van vrienden?

 

Als je weinig ervaring hebt met het werk van een makelaar, weet je soms niet wat een goede graadmeter is die de kwaliteit van een makelaar bepaalt. Laten we daarom eerst iets over onszelf vertellen. Zo kom jij er achter wie wij zijn, wat we belangrijk vinden en hoe we als bedrijf te werk gaan.

Als makelaar in Berkel en Rodenrijs is het onze kracht om op te vallen door klein te blijven

Een makelaarskantoor leer je pas echt goed kennen als het druk is op de markt. Elk makelaarskantoor wilt namelijk zijn winst maximaliseren en weinig kosten maken om zo winstgevend mogelijk te zijn. Net als ieder ander bedrijf.

 

Tijdens een periode van aanhoudende drukte, vergeten veel makelaars simpelweg dat het voor een koper of verkoper gaat om één van de grootste aankopen of verkopen in zijn leven. Een aankoop of verkoop die een grote impact kan hebben.

 

Het resultaat is dat de aandacht verzwakt waardoor er soms keuzes gemaakt worden die voor de koper of verkoper niet optimaal zijn. En daar gaat het vaak fout. Precies dat is hetgene dat wij altijd willen voorkomen.

 

Onze slogan is daarom ook: Wij weten hoe belangrijk het voor je is.

 

Daarmee bedoelen we, dat een verkoop- of aankoop traject, ongeacht de drukte, de aandacht moet krijgen die het verdient. Dat is onze visie. Daarom is het een bewuste keuze om ‘klein’ te blijven zodat we deze belofte altijd kunnen nakomen.

 

En met kantoren in Bergschenhoek en Rotterdam, hebben we een groot werkgebied en kunnen we zowel specialisme in de grote stad, als in heel Lansingerland bieden.

 

het team van Makelaar Lansingerland
Makelaar Lansingerland: Kopen of verkopen

Verkopen? Max Makelaars Lansingerland snapt hoe belangrijk het voor je is.

Een gemiddeld persoon verhuist volgens het CBS één keer elke tien jaar. Dat betekent dat je wel iets meekrijgt van de verkoop van je woning, maar waarschijnlijk niet alles perfect kunt begrijpen.

 

Een woning verkopen, kan daarom spanningen met zich meebrengen. Die spanningen kunnen grotendeels weggenomen worden door alle vragen die je hebt in duidelijke taal te beantwoorden.

 

Wanneer jij nog onbeantwoorde vragen hebt, heeft een makelaar zijn werk meestal niet goed gedaan. Daarom betrekken wij jou zo veel mogelijk bij de verkoop van jouw woning. Daarbij laat ons simpele stappenplan jou zien welke stappen wij nemen als jij jouw woning wilt verkopen.

1. Jou leren kennen, adviseren en al jouw vragen beantwoorden

Als jij je woning wilt verkopen, komen we eerst bij jou op bezoek om kennis te maken. Tijdens dit gesprek leren we jou beter kennen en luisteren we goed naar jouw wensen.

 

We nemen uitgebreid de tijd om eventuele vragen te beantwoorden, want we vinden het belangrijk dat jij weet wat er gaat gebeuren zodat we samen de beste beslissingen kunnen nemen.

 

Na het kennismakingsgesprek bepalen we ook de waarde van je woning. Het bedrag dat uit deze waardebepaling komt is puur indicatief. De ‘echte’ waarde van je woning wordt namelijk tijdens een officiële taxatie bepaalt.

 

Als je weet hoeveel je woning ongeveer waard is, stellen wij de verkoopstrategie voor en doen een courtage voorstel. Courtage is de vergoeding die je aan ons betaalt om jouw woning te verkopen.

 

Als je tijdens het kennismakingsgesprek geen klik voelt, brengen we natuurlijk geen kosten in rekening. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je jouw woning verkoopt met een makelaar waar je voor de volle 100% een goed gevoel bij hebt.

 

Makelaar Lansingerland adviesgesprek

Wat is een waardebepaling?

2. Je woning op de markt aanbieden

Wanneer je besluit om ons de opdracht te geven om je woning te verkopen, zetten wij het verkoopproces in gang. We gaan aan de slag met het maken van de nodige marketingmaterialen zoals teksten, foto’s, video’s en plattegronden van je woning. Over andere bijkomstige mogelijkheden, informeren we je graag.

 

De marketingmaterialen worden gebruikt om je woning op onze website, social media kanalen en op Funda te plaatsen. Los van de online marketing, zetten we ook offline marketing in om je woning zo snel mogelijk te verkopen. Door ons grote offline netwerk is je woning binnen de kortste keren verkocht.

3. Bezichtigingen & onderhandelingen

Om je woning te kunnen verkopen, verzorgen wij de bezichtigingen. Tijdens deze bezichtigingen leiden wij potentiële kopers rond door jouw woning. Omdat de meeste potentiële kopers doordeweeks aan het werk zijn, begeleiden wij ook bezichtigingen in de avond en in het weekend.

 

Als een potentiële koper jouw woning graag wil kopen, voeren we namens jou de onderhandelingen. Jij stelt hiervoor de regels op en bepaalt tegenover welke voorwaarden jij je woning wilt verkopen. Wij blijven altijd in dienst van jou en niet andersom.

Is er sprake van een onderhandeling wanneer ik een bod heb geplaatst?

je huis verkocht door makelaar lansingerland

4. Afhandeling

Als jij tevreden bent met het bod van de potentiële koper en de voorwaarden besproken zijn, volgt er een mondelinge overeenkomst. Vaak wordt gedacht dat deze mondelinge overeenkomst rechtsgeldig is.

 

In Nederland bestaat er bij de verkoop van woningen echter het schriftelijkheidsvereiste. Dat betekent dat de (ver)koop pas definitief is na het zetten van de handtekeningen.

 

Na een mondelinge overeenkomst zorgen wij er voor dat alle juridische documenten zo snel mogelijk worden opgemaakt. Hierbij schakelen we de notaris in. Bij elke stap houden we jou op de hoogte.

 

Na het noodzakelijke papierwerk compleet gemaakt te hebben, en het verlopen van eventuele ontbindende voorwaarden, is jouw woning definitief verkocht!

Zelf aankopen of Max Makelaars Lansingerland inschakelen?

Aankopen? Dat kan je toch makkelijk zelf? Dat is de gedachte die door het hoofd van veel mensen gaat als zij een woning willen kopen. Veel tv-makelaars spelen hier maar al te graag op in.

 

Er zijn echter wel veel zaken die nadelig voor je kunnen uitpakken als je een woning gaat aankopen zonder dat je daar ervaring mee hebt.

 

Een vaak gehoord bezwaar is dat een aankoopmakelaar je geld kost, en je toch eenvoudig zelf de onderhandelingen kunt doen. Zolang je maar voor jezelf een maximumbedrag in je hoofd hebt en de voorwaarden goed leest.

Het klopt inderdaad dat een aankoopmakelaar je geld kost, maar wij durven te zeggen dat je door het inschakelen van een aankoopmakelaar uiteindelijk meer geld bespaart dan uitgeeft. Dat verschil ligt hem vooral in het maken rationele, in plaats van emotionele beslissingen.

 

Bij één van de grootste uitgaven van je leven wil je namelijk niet emotioneel betrokken zijn, terwijl de verkopende makelaar die emotie graag en slim bij jou uitlokt.

 

Het komt daarom ook vaak voor dat er handtekeningen worden gezet onder koopcontracten waar mensen later spijt van krijgen. Door ons als aankoopmakelaar aan te stellen, kan jij verliefd worden op je woning, terwijl wij achter de schermen de rationele zaken regelen.

 

Makelaar Lansingerland voor het taxeren, verkopen of kopen van een woning
makelaar lansingerland voor het kopen van je droomwoning

Weten wat je woning waard is? Geen probleem!

Heb je plannen om te verhuizen en wil je graag weten wat je woning waard is? Dan kunnen wij bij je langskomen om gratis de waarde van je woning te bepalen.

 

Gratis waardebepaling

Als je een onofficieel en indicatief bedrag wilt hebben om er achter te komen wat je woning waard is, dan komen wij graag langs om een waardebepaling uit te voeren. Voor deze waardebepaling betaal je niks. Dit indicatieve bedrag kan je wel op weg helpen om een financieel overzicht te maken als je verhuisplannen hebt.

 

Betaald taxatierapport

Als je verhuisplannen definitief zijn, moet je in bijna alle gevallen van je nieuwe woning een taxatierapport kunnen laten zien. Dit taxatierapport is bedoeld voor de bank en komt voort uit een uitvoerige inspectie van jouw nieuwe woning.

 

Niet elke taxateur zal hetzelfde taxatierapport opstellen. De kwaliteit van dit rapport is namelijk afhankelijk van lokale expertise. Omdat wij gespecialiseerd zijn in de omgeving Lansingerland, kunnen wij taxaties in deze regio heel specifiek en nauwkeurig samenstellen. Onze certificeringen bij het NWWI en bij Vastgoedcert zijn een bevestiging van onze bekwaamheid. Wij doen dit immers al 20 jaar!

 

Meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

Makelaar Lansingerland: Kopen of verkopen

Ben je op zoek naar een makelaar met 20 jaar ervaring die moeilijke makelaarstaal op eenvoudige manier kan vertalen? Een makelaar die genoeg tijd voor je neemt en gespecialiseerd is in de regio Lansingerland?

 

Neem dan vandaag nog contact met ons op

 

Telefoonnummer: 010 – 422 4000