Makelaar Rotterdam Blijdorp | verkopen, kopen en taxeren

Bij de grootste aankoop van je leven kun je professionele begeleiding goed gebruiken. Dat is hoe wij erover denken.

Heb je een makelaar in Rotterdam Blijdorp nodig? En ben je op zoek naar ervaring en empathie? Wij van Max Makelaars hebben al meer dan honderden mensen geholpen bij de koop of verkoop van hun woning.

 

Omdat jij niet elke dag een woning koopt of verkoopt, vinden wij dat het proces extra duidelijk moet zijn. Met duidelijk willen we zeggen dat we niet praten in moeilijke makelaarstermen en je stap voor stap aan de hand nemen.

 

Van het versimpelen van het aan- en verkoopproces hebben wij ons beroep gemaakt. Dat beroep oefenen we al meer dan 20 jaar uit. In 20 jaar hebben we gemerkt dat duidelijkheid en vertrouwen hand in hand gaan. Daarom leggen we je precies uit wie wij zijn en hoe we je kunnen helpen. Zo weet je precies wat je van ons kan verwachten.

kennismakingsgesprek Makelaar Rotterdam Blijdorp
kantoor makelaar rotterdam blijdorp

Wij zijn Max Makelaars Rotterdam Blijdorp

Sta je op het punt om een makelaar in Rotterdam Blijdorp aan te stellen? Maar twijfel je omdat je niet goed weet hoe je tussen makelaars moet vergelijken? Wij begrijpen het maar al te goed.

 

Het is ook niet makkelijk om (tussen) makelaars te vergelijken. Want waar moet je beginnen? Kijk je naar het aantal woningen dat een makelaar heeft verkocht? Is de Google rating belangrijk? Of zijn recensies van vrienden en kennissen doorslaggevend?

 

Wij vertellen graag iets over onszelf zodat jij in alle rust kunt beslissen of wij het makelaarskantoor zijn waarmee jij je woning wil kopen of verkopen.

Dit maakt ons uniek

In ons 20 jarige bestaan hebben we al veel drukke maar ook rustige tijden meegemaakt. In de drukke tijden zien we vaak dat collega makelaars kortaf reageren, minder goed service verlenen en alleen maar aandacht geven aan mensen waar ze geld aan denken te kunnen verdienen.

 

Hoewel dit logisch klinkt, is het niet goed voor het imago van makelaars in het algemeen en getuigt het ook niet van een langetermijnvisie. Het imago van dit soort makelaars holt achteruit en ze verdwijnen vanzelf weer uit de markt. Die golfbeweging zien we al jaren lang herhalen.

 

Wij weten dat je juist in drukke tijden het ware imago van een makelaar te zien krijgt. Want waar draait het echt om? Snel geld verdienen of bouwen aan vertrouwen? Wij kiezen voor het laatste. Dat is de reden dat we al meer dan 20 jaar bestaan.

 

Bij ons krijgt elke persoon de aandacht die hij verdient. Een woning kopen of verkopen is namelijk niet iets dat je elke dag doet. Daar kun je alle aandacht en hulp goed bij gebruiken. Daarom is onze slogan: Wij weten hoe belangrijk het voor je is.

 

Een klein kantoor blijven, is daarom een keuze die wij bewust maken. Zo kunnen we de persoonlijke aandacht blijven geven, waar wij elke dag onze energie uit halen.

 

En met kantoren in Bergschenhoek en Rotterdam, hebben we een groot werkgebied en kunnen we zowel specialisme in de grote stad, als in heel Lansingerland bieden.

 

het team van makelaar rotterdam blijdorp
je huis kopen of verkopen met makelaar rotterdam blijdorp

Met hulp van Max Makelaars Rotterdam Blijdorp je woning verkopen

Hoe vaak heb jij al een woning verkocht? Één keer? Twee keer? Drie keer? Volgens het CBS verkoopt iemand gemiddeld in zijn leven zo’n vijf keer z’n woning. Als we deze statistieken moeten geloven, doe je in heel je leven dus wel iets aan verkoopervaring op. Maar nooit genoeg om er alles over te weten.

 

En dat begrijpen wij maar al te goed. Met die gedachte in ons achterhoofd, beseffen we ons elke dag dat de verkoop van een woning voor jou nog relatief nieuw is.

 

Daarom nemen we uitgebreid de tijd voor je en laten we met ons simpele stappenplan zien hoe de verkoop van een woning in zijn werk gaat.

 

1. Kennismaken, adviseren en al jouw vragen beantwoorden

Het verkopen van je woning doe je het liefste met een makelaar die je helemaal vertrouwt. Tijdens het kennismakingsgesprek nemen we daarom ook de tijd om jou beter te leren kennen en je wensen goed in kaart te brengen.

 

Bijna iedereen heeft namelijk vragen over het verkoopproces van een woning. Wij zorgen dat die vragen allemaal beantwoord worden. Wij nemen de tijd voor je.

 

Als je wensen helemaal duidelijk zijn en al je vragen beantwoord zijn, gaan we de waarde van je woning bepalen. Dit noemen we een waardebepaling. Na deze waardebepaling is het duidelijk wat je woning waard is. Echter is een waardebepaling geen officieel document dat je bij de bank kunt overleggen. Het is puur bedoeld als indicatief bedrag.

 

Na het bepalen van de waarde van je woning, gaan we de verkoopstrategie bespreken en doen we je een courtage voorstel. Courtage is een chique woord voor de beloning die wij krijgen als we jouw woning hebben verkocht.

 

Als we samen de voorwaarden hebben gesproken, gaan we voor je aan de slag. Het komt vrijwel nooit voor, maar als je na het kennismakingsgesprek toch geen goed gevoel aan ons hebt overgehouden, dan kan je de samenwerking nog stopzetten. Voor zowel jou als voor ons is het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is.

adviesgesprek met makelaar rotterdam blijdorp

Wat is een waardebepaling?

2. Jouw woning op de markt zetten

Als jij hebt besloten dat je met ons je woning wil verkopen, gaan we het verkoopproces in gang zetten. Dit wil zeggen dat we aan de slag gaan met het maken van foto’s, video’s, plattegronden en teksten van je woning.

 

Voor de verkoop van jouw woning zetten wij diverse middelen in. Onder andere Professionele fotografie, virtual reality of een persoonlijke boodschap van jou als verkoper. Over andere mogelijkheden dan foto’s, video’s plattegronden en teksten informeren wij je graag tijdens een persoonlijk gesprek.

 

De marketingmiddelen die we hebben gemaakt, zetten we in op onze socials, op onze website en natuurlijk ook op Funda. Daarnaast spreken we ook ons grote offline netwerk aan. In de afgelopen 20 jaar is dit ook heel waardevol gebleken.

3. De bezichtigingen en onderhandelingen regelen

Als potentiële kopers interesse hebben in je woning, zorgen wij dat we de bezichtigingen regelen. Dit betekent dat we indien nodig ook in het weekend en s’avonds bezichtigingen verzorgen om zoveel mogelijk mensen jouw woning te laten zien.

 

Als blijkt dat er na de bezichtiging iemand geïnteresseerd is in de woning, voeren we namens jou de onderhandelingen. Wij zijn altijd in dienst van jou. Dat betekent dat jij de regels en voorwaarden voor de koop opstelt en wij ons hier altijd aan houden.

Is er sprake van een onderhandeling wanneer ik een bod heb geplaatst?

makelaar rotterdam blijdorp helpt je ook met de overdracht

4. De afhandeling

Als een potentiële koper een bod op jouw woning heeft uitgebracht en jij accepteert dit bod, dan volgt er een mondelinge overeenkomst. Deze overeenkomst is nog niet rechtsgeldig.

 

Om deze mondelinge overeenkomst rechtsgeldig te maken, zijn er handtekeningen nodig van zowel jou als de kopende partij. Pas na het zetten van de handtekeningen is de verkoop compleet en is jouw woning definitief verkocht.

Kopen zonder makelaar? Max Makelaars Rotterdam Blijdorp raadt dit af

Stel je voor, je staat op het punt om een tweedehands auto kopen. En een goede vriend van jou is automonteur. Vraag je hem dan om mee te gaan? Waarschijnlijk wel. Omdat hij kan zien of je een kat in de zak koopt en om jou te behoeden voor slimme verkooppraatjes.

 

Alhoewel een auto een flinke uitgave kan zijn, is een woning in veel gevallen tientallen keren duurder. Financieel gezien staat er bij de koop van een woning dus veel meer op het spel. Bij de koop van je woning wil je dus geen fouten maken.

 

Fouten hebben wij kopers in de afgelopen 20 jaar vaak zien maken. Dit komt voornamelijk doordat bijna elke aankoop, zowel groot als klein gemaakt wordt op basis van emotie. Wij hebben zelfs de meest rationele personen hierbij de fout in zien gaan.

 

Door toekomstplannen zoals gezinsuitbreiding of algemene tijdsdruk, komt het vaak voor dat mensen indirect gedwongen worden om beslissingen te nemen. Beslissingen die soms niet overeenkomen met de rationele eisen die je van te voren aan het kopen van een woning hebt gesteld.

 

Als de verkopende makelaar hier lucht van krijgt, zal hij er alles aan te doen om jou zo snel mogelijk een handtekening te laten zetten. En voor je het weet heb je een handtekening gezet onder een koopcontract waar je niet met je hoofd, maar alleen met je hart bij bent geweest. Je wilt niet te veel emotioneel betrokken zijn.

 

Daarom is het belangrijk dat je een aankoopmakelaar in de hand neemt die je wijst op afspraken die je eerder met je zelf hebt gemaakt. Op die manier kun jij op je nieuwe woning verliefd worden terwijl wij het rationele gedeelte van de aankoop voor je regelen.

Met of zonder makelaar rotterdam blijdorp een huis kopen of verkopen?
Makelaar Rotterdam Blijdorp checkt gratis de waarde van je woning.

Makelaar Rotterdam Blijdorp checkt gratis de waarde van je woning.

Als je graag wil verhuizen en er achter wil komen wat je woning waard is, dan komen we bij jou langs om de waarde van je woning vast te stellen. Dit kunnen wij op twee manieren doen:

 

1. Gratis waardebepaling

Het woord ‘waardebepaling’ zegt het al. Een waardebepaling is kosteloos en alleen bedoeld als je de waarde van je woning wil weten. Dit bedrag kan je helpen om een financieel overzicht te maken voor als je bijvoorbeeld wilt verhuizen.

 

2. Betaald taxatierapport

Een taxatierapport is een rapport die je in kunt leveren bij de bank of hypotheekverstrekker. In tegenstelling tot een waardebepaling, is een taxatierapport wel een officieel document.

 

Natuurlijk kun je door iedere taxateur jouw woning laten taxeren. Maar ook hier zijn er verschillen. Omdat ons kantoor is gevestigd in Blijdorp, kennen wij heel het gebied op ons duimpje. Dit zorgt er voor dat we taxaties in Rotterdam Blijdorp heel specifiek kunnen opstellen. Onze certificeringen bij het NWWI en bij Vastgoedcert zijn een bevestiging van onze bekwaamheid. Wij doen dit immers al 20 jaar!

 

Meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

Makelaar Rotterdam Blijdorp: Kopen of verkopen

Kan je de hulp van een makelaar uit Rotterdam Blijdorp met meer dan 20 jaar ervaring goed gebruiken?

 

Neem dan vandaag nog contact met ons op

 

Telefoonnummer: 010 – 422 4000