Makelaar Rotterdam Noord | Kopen, verkopen en taxeren

Bij de grootste aankoop van je leven kun je professionele begeleiding goed gebruiken. Dat is hoe wij erover denken.

Ben je op zoek naar een makelaar in Rotterdam Noord? Een makelaar die gespecialiseerd is in dit gebied, de prijzen kent en al honderden mensen heeft geholpen met het kopen of verkopen van hun huis?

 

Wij van Max Makelaars in Rotterdam Noord helpen je daarbij. Dit doen wij door het hele proces transparant en begrijpelijk voor je te maken. Voor jou is het misschien ‘nieuw’, maar voor ons is het ons vak. Al meer dan 20 jaar!

 

Een huis kopen of verkopen doe je met iemand die je vertrouwt. En dat vertrouwen begint wanneer jij de keuzes die worden gemaakt volledig begrijpt. Bij ons weet je wat je krijgt, want onze dienstverlening is helder en transparant.

kennismaken met makelaar rotterdam noord
kantoor makelaar rotterdam noord

Max Makelaars Rotterdam Noord – Leer ons kennen

Als je weinig ervaring hebt met het werk van een makelaar, kan je voor een lastige keuze komen te staan. Waar moet je op letten? Is het belangrijk hoe groot het makelaarskantoor is? Of ga je af op een goede recensie van een vriend?

 

Wij van Max Makelaars Rotterdam Noord weten voor welke keuze je staat. En die keuze is zeker niet gemakkelijk. Daarom vertellen wij je graag wat meer over wie wij zijn.

Opvallen als makelaar in Rotterdam Noord door compact te blijven

In een tijd waarin huizen als warme broodjes over de toonbank gaan, hebben wij het erg druk. In die drukke tijden zie je vaak dat de service die makelaars verlenen verzwakt. Het gevolg is dat het algemene imago van makelaars verslechtert. Wij zien dit al 20 jaar in dezelfde golfbeweging terugkomen.

 

Ons motto is echter in die 20 jaar niet veranderd: Wij weten hoe belangrijk het voor je is. Daarmee bedoelen we dat elk aan- of verkoopproces de aandacht moet krijgen die het verdient, ongeacht wat er in de markt gebeurt.

 

Deze instelling heeft ervoor gezorgd dat wij in de regio Rotterdam een sterke naam voor onszelf hebben opgebouwd. Wij kiezen er bewust voor om een compact makelaarskantoor te blijven, zodat wij onze belofte altijd waar kunnen maken. Wij leveren altijd maatwerk!

 

En met twee vestigingen in Bergschenhoek en Rotterdam beschikken wij over een groot werkgebied en kunnen wij zowel in de grote stad als in heel Lansingerland specialisatie bieden.

Het team van makelaar rotterdam noord max makelaars
laat je huis verkopen door makelaar rotterdam noord

Laat je huis verkopen door Max Makelaars Rotterdam Noord

Je huis verkopen is niet iets wat je elke dag doet. Daarom kan het spanning opleveren en veel vragen oproepen. Het aanstellen van de juiste makelaar is heel belangrijk om die spanning weg te nemen en alle vragen in eenvoudige taal te beantwoorden.

 

Als je daarna nog met vragen zit, heeft de makelaar zijn werk meestal niet goed gedaan. Daarom willen wij je zo veel mogelijk bij de verkoop betrekken. In ons eenvoudige stappenplan zie je welke stappen wij nemen als jij je huis door ons wilt laten verkopen.

1. Jou leren kennen, jou adviseren en al je vragen beantwoorden

Om je huis te kunnen verkopen, vinden wij het belangrijk dat wij eerst bij jou thuis langskomen om kennis te maken. Tijdens dit kennismakingsgesprek leren wij je beter kennen en brengen wij je wensen in kaart.

 

Als je vragen hebt, nemen wij de tijd om deze te beantwoorden. Want wij vinden het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en de juiste beslissing neemt om met ons in zee te gaan.

 

Naast de kennismaking is het kennismakingsgesprek ook bedoeld om de waarde van je huis vast te stellen. Deze waarde stellen wij officieus vast in een waardebepaling. Zodra jij weet hoeveel je huis (ongeveer) waard is, leggen wij uit wat de verkoopstrategie zal zijn om je huis zo snel mogelijk te verkopen. Tot slot doen we een courtage voorstel. De courtage is de vergoeding die wij ontvangen voor de verkoop van je huis.

 

Als na het kennismakingsgesprek blijkt dat er geen klik is tussen ons, brengen wij je geen kosten in rekening voor dit traject. Je huis verkopen doe je het beste met iemand waar je een goed gevoel bij hebt.

leer ons kennen: makelaar rotterdam noord

Wat is een waardebepaling?

2. Je huis op de markt zetten

Wanneer je hebt besloten om je huis door ons te laten verkopen, gaan wij aan de slag met het samenstellen van marketingmaterialen. Deze marketingmaterialen bestaan in ieder geval uit teksten, foto’s, video’s en plattegronden van je huis. Wij informeren je graag over andere mogelijkheden.

 

De marketingmaterialen worden geplaatst op onze website, social media kanalen en op de Funda website. Naast de online marketingactiviteiten die wij uitvoeren, kunnen wij ook een beroep doen op ons grote ‘offline netwerk’ om de verkoop van je huis zo vlot mogelijk te laten verlopen.

3. Bezichtigingen en onderhandelingen

Bezichtigingen vinden niet altijd doordeweeks plaats. Dit komt omdat potentiële kopers vaak aan het werk zijn. Daarom zijn wij ook ’s avonds en in het weekend aan het werk om potentiële kopers rond te leiden door jouw huis.

 

Als er zich een potentiële koper heeft gemeld, voeren wij namens jou de onderhandelingen. Uiteraard bepaal je zelf de prijs en voorwaarden waarvoor jij je huis wilt verkopen. Wij doen niks zonder overleg met jou.

 

Is er sprake van een onderhandeling wanneer ik een bod heb geplaatst?

woning kopen of verkopen door makelaar rotterdam noord

4. Afwikkeling

Als zowel jij als de, nog potentiële koper van je huis tevreden zijn over de prijs en de voorwaarden van de verkoop, wordt er een mondelinge overeenkomst gesloten. Een mondelinge overeenkomst is niet rechtsgeldig. In Nederland kennen we de eis van een schriftelijke overeenkomst, wat betekent dat de koop pas definitief is als er een handtekening is gezet.

 

Na deze mondelinge overeenkomst worden door ons zo snel mogelijk alle juridische documenten opgemaakt. Wij houden je op de hoogte van elke kleine en grote stap.Als het papierwerk rond is, is je huis definitief verkocht. Gefeliciteerd!

Loont het om in Rotterdam Noord een aankoopmakelaar in te schakelen?

Veel mensen vragen zich af wat het nut van een makelaar is als ze ook ‘gemakkelijk’ zelf een huis kunnen kopen.

 

Op zich is het geen verkeerde vraag om te stellen, want kopen lijkt heel eenvoudig. Je stelt je maximale budget op en leest de voorwaarden goed door, voor je begint met bieden. Er zijn in een koopproces toch veel momenten waarop je (on)bewust beïnvloed kunt worden.

 

Mensen nemen bijna alle beslissingen (95%) op basis van emotie. Ook de aankoop van een nieuwe huis, ook als je dat zelf niet denkt.

 

Het is de taak van de verkopende makelaar om slim op je emotie in te spelen. Voor je het weet, heb je een koopcontract getekend waar je eigenlijk niet voor 100% achter staat. Niet bepaald een geruststellend gevoel. Vooral niet bij zo’n grote uitgave.

 

Door ons aan te stellen als aankoopmakelaar, kan jij gewoon verliefd worden op je huis. Als je emotionele beslissingen dreigt te nemen, zijn wij daar altijd bij. Daarnaast zijn wij in de loop der jaren enorm goed geworden in het onderhandelen.

loont het om een makelaar rotterdam noord in te schakelen
de waarde van je huis laten bepalen door makelaar rotterdam noord

De waarde van je huis te weten komen?

Wil je weten wat je huis waard is, bijvoorbeeld omdat je verhuisplannen hebt, dan komen wij graag bij je langs om de waarde van je huis vast te stellen. Dit kunnen wij op twee verschillende manieren doen:

 

1. Gratis waardebepaling

Een gratis waardebepaling wordt vaak aangevraagd bij het verhuizen. Een waardebepaling is geen officieel document, maar puur bedoeld om een indicatie te krijgen van wat je huis waard is. Een concreet bedrag kan je bijvoorbeeld verder helpen om een financieel overzicht voor jezelf op te maken.

 

2. Betaald taxatierapport
Als je verhuist en je beschikt over overwaarde welke je mee wilt nemen naar je nieuwe huis, word je in veel gevallen verplicht om een taxatierapport van je nieuwe huis aan de bank te laten zien. Dit taxatierapport wordt door een taxateur opgesteld aan de hand van een checklist, zijn kennis en de beweging in de markt.

 

Omdat er verschillende taxateurs zijn, bestaat er ook een verschil in de professionaliteit en accuraatheid van het taxatierapport.. Daarom hebben wij gekozen om ons te laten certificeren bij het NWWI en bij Vastgoedcert zodat jij weet dat je kwaliteit in huis haalt.

 

Meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.

Je huis verkopen of kopen met hulp van makelaar Rotterdam Noord Max Makelaars

Wil je hulp hebben van een ervaren makelaar die in Rotterdam Noord al honderden huizen heeft verkocht en aangekocht? Een makelaar die gespecialiseerd is in de regio en zich heeft laten certificeren?

 

Neem dan vandaag nog contact met ons op

 

Telefoonnummer: 010 – 422 4000