Blog

Een huis bezichtigen, waar let ik op?

EEN HUIS BEZICHTIGEN, WAAR LET IK OP?

Het is zover, je mag een huis gaan bezichtigen. Doe je dan van te voren huiswerk of neem je ‘gewoon een kijkje?’ Het is altijd wijs om je van te voren goed voor te bereiden. Google de locatie, maak een lijstje met je woonwensen en stel scherpe vragen aan de makelaar.

Koop je een appartementsrecht, vraag dan (schriftelijk of per e-mail) aan de verkoper of je de notulen van de vergadering van de Vereniging van Eigenaren mag zien. Dan weet je wat er speelt, of er bouwkundige gebreken zijn of dat er bijvoorbeeld sprake is van geluidsoverlast.

Meer weten over de VvE? Lees dan ook ons blog: Alles over de bijdrage VvE uitgelegd

Vraag daarnaast om een asbestvrij-verklaring, let op vochtplekken op muren en in de hoeken en vraag altijd naar de fundering, het dak, de kozijnen en de gevel. Dat zijn de duurste gebreken. Vraag ook hoe oud de CV-ketel is. Dit wordt tegenwoordig niet vaak meer vermeld, terwijl een nieuwe ketel gemakkelijk tweeduizend euro kost.

Neem tijdens de bezichtiging de tijd en laat je niet opjagen door de verkoper of makelaar. Handig is om iemand mee te nemen, voor een extra set ogen en oren. Kijk rustig rond en vergeet hierbij ook de buitenruimte niet.

 

Wil je graag geholpen worden door ervaren aankoopmakelaars? We zijn actief als:

 

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Zie onze contactgegevens hieronder.