Blog

Train je lachspieren bij Theater Walhalla

Theater Walhalla

Een goede sfeer, fijne voorstellingen, een stukje geschiedenis en dat ouderwetse theatergevoel: dat is Theater Walhalla in een notendop. In een ver verleden was op dezelfde plek het roemruchte danspaleis Dancing Walhalla te vinden. Nu is het theater vooral bekend vanwege de vele cabaretvoorstellingen in de programmering.

Dé plek waar voor de Tweede Wereldoorlog de voetjes van de vloer gingen. Sinds 2008 vind je in het Rotterdamse Katendracht een theater met 76 zitplaatsen. In 2014 opende op een nabijgelegen locatie ook nog Kantine Walhalla, een tweede theaterzaal met nog eens 160 zitplaatsen.

 

MEER DAN 275 VOORSTELLINGEN PER JAAR

Theater Walhalla organiseert meer dan 275 voorstellingen per jaar. Het programma bestaat uit een mix van grote namen, nog onbekende muzikanten en jeugdtoneel. Een deel daarvan zie je in de intieme theaterzaal met 76 zitplaatsen aan de Sumatraweg 9. In de dependance Kantine Walhalla is plek voor ruim twee keer zoveel bezoekers. Je vindt het in de voormalige Steinwegkantine in een van de Fenixloodsen aan de Veerlaan 11. Hier geniet je van de sfeer van de jaren 50. Het mooie aan de theaterzaal in Kantine Walhalla zijn de grote ramen. Vooral ‘s avonds geniet je er van een prachtig uitzicht op de Rijnhaven en de Wilheminapier.

 

FOYER-CAFÉ FC WALHALLA

Zowel bij Theater Walhalla als bij Kantine Walhalla kun je voor of na een voorstelling gezellig een drankje drinken. Op de begane grond van Kantine Walhalla vind je FC Walhalla; een foyer-café waar ze ook borrelhapjes serveren. Op zondagavond bereidt de kok van FC Walhalla een heerlijke driegangenmaaltijd. In de zomer kun je daar buiten op het grote terras van genieten.

 

WERKPLAATS WALHALLA

Dat Theater Walhalla maar blijft groeien, bleek wel door de opening van Werkplaats Walhalla in maart 2018. De Werkplaats is een productiehuis voor talentontwikkeling. Het biedt theatermakers een ruimte om te experimenteren en aan mooie producties te werken. Werkplaats Walhalla heeft een theaterzaal met plaats voor 120 personen, in de oude gymzaal van de monumentale Tolhuisschool aan de Tolhuisstraat 105. Naast voorstellingen in de 3 theaterzalen, organiseert Theater Walhalla jaarlijks ook meerdere spraakmakende festivals.

Dus heb je wel zin in een leuke voorstelling, cultureel avondje uit of festival in Rotterdam? Dan is Theater Walhalla wat ons betreft dé plek om naartoe te gaan!