Blog

Wat doet een aankoopmakelaar? Wij leggen het uit!

wat doet een aankoopmakelaar

Dit doet een aankoopmakelaar allemaal

Wat doet een aankoopmakelaar eigenlijk allemaal? Stel dat je een huis wilt kopen, dan kun je kiezen voor het inschakelen van een aankoopmakelaar. Veel mensen vragen zich echter af of dit wel de juiste keuze is. Goed om te weten: als je je laat begeleiden bij het kopen van een woning, spreken we van een aankoopmakelaar. Verkoop je je huidige woning, dan gaat het om een verkoopmakelaar. In dit artikel vertellen we je wat een aankoopmakelaar precies voor jou kan betekenen. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek wat een aankoopmakelaar zoal doet.

 

Helpt bij zoeken naar een woning

Wat doet een aankoopmakelaar als eerste? Een aankoopmakelaar zal eerst je woonwensen met jou bespreken en vervolgens samen met jou op zoek gaan naar je ideale woning. Veel huizen worden supersnel verkocht op dit moment. Een aankoopmakelaar weet soms welke woning er binnenkort op Funda komen en dat kan een voorsprong opleveren. Ook kan het je zeker een verrassend resultaat opleveren, want de makelaar kijkt ook verder dan jouw eerste wensen. Zo stuit je wellicht op een woning waar je in eerste instantie niet aan gedacht had.

 

Gaat mee bezichtigen

Een aankoopmakelaar gaat ook met je mee naar de bezichtiging van de nieuwe woning. Hij/ zij let net weer op wat andere dingen dan jij zelf zou doen. En dat is weer erg handig. Ook heb je met een aankoopmakelaar net even een streepje voor als ook anderen de woning komen bezichtigen. De verkoper weet dat jij serieus bent als je een aankoopmakelaar hebt ingehuurd en samen de woning komt bezichtigen.

 

Geeft advies en stelt de werkelijke waarde vast

Stel dat je een mooie woning gevonden hebt, maar om een specifieke reden nog twijfels hebt en niet zo goed weet hoe je het beste kunt onderhandelen of meer wilt weten over de bijbehorende documenten, dan kan de aankoopmakelaar je in dat geval adviseren. Doordat de aankoopmakelaar over veel expertise beschikt, kan hij of zij je helpen om de juiste keuze te maken.

 

Onderhandelen

De aankoopmakelaar kan je adviseren omtrent het bod dat je het beste kunt uitbrengen en kan je helpen bij het onderhandelen. Hij of zij kan je niet alleen adviseren over de onderhandelingen, maar dit gedeelte ook van je uit handen nemen. De aankoopmakelaar weet als geen ander te onderhandelen en is altijd gericht om het beste resultaat voor jou eruit te halen. Het is dan ook zeker aan te raden om de onderhandelingen uit te besteden aan de aankoopmakelaar.

 

Helpt bij het gehele koopproces

Mocht je het gehele proces uit handen willen geven aan de aankoopmakelaar, dan behoort dit ook zeker tot de mogelijkheden. De aankoopmakelaar zoekt dan een woning voor je, bezichtigt deze (eventueel met jou) en regelt alles tot en met de sleuteloverdracht. Gedurende het gehele koopproces kun je rekenen op de kennis en kunde van de aankoopmakelaar. Je hoeft je helemaal nergens meer zorgen om te maken.

 

Daarom een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar inzetten kan enorm handig zijn. In deze tijd met hoge woningnood is hulp bij de onderhandelingen zeker welkom. Ook kan een aankoopmakelaar je helpen als je zelf niet zo goed weet waar je op moet letten bij het kopen van een huis.

 

Wil je graag geholpen worden door ervaren aankoopmakelaars? We zijn actief als:

 

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Zie onze contactgegevens hieronder.